Като част от инициативата STEMbg, започваме онлайн клуб с фокус върху наука и технологии. Идеята за този клуб е да представи нова информация и да провокира интереса към наука, технологии, инженерни науки и математика на ученици и студенти, независимо къде се намират. Клубът ще осигури възможност на всеки участник да говори, споделя, учи, задава въпроси и да не се страхува да прави грешки. Надяваме се, че като дойдете в клуба, ще бъдете вдъхновени да работите по собствени проекти, да срещнете нови приятели с общи интереси и да откриете ментори за цял живот. Ще се фокусираме върху изработването на проекти, развиването на критично мислене, програмиране, технологии, наука и как работи света около нас. Ще се радваме да ни разкажете какво ви вълнува и какво искате да научите за света. Сесиите ще се провеждат само онлайн всеки месец, а при по-голям интерес и всяка втора седмица. За следващите месеци сме подготвили срещи с няколко вдъхновяващи изследователи, които ще разкажат за работата си и ще отговарят на въпроси. За информация и записване изпращайте писма по имейл или ни пишете в в социалните мрежи – Facebook, Instagram. Към клуба е създадена група, която е отворена за дискусии и въпроси и извън дните на срещи.

STEM kлуб
Ученически онлайн клуб за наука и технологии

Разбираме, че много често момичетата се притесняват да задават въпроси и да говорят публично за интересите си, затова отделихме пространство специално за тях. Това е разширение на младежкия STEM клуб, насочен към момичета 8+г (и техните родители). Целта на клуба е да запознае повече момичета с науката и технологиите и да им даде място за споделяне, за задаване на въпроси и на което да не се страхуват от грешки.

Имаме и група за дискусии на университетско ниво. Тук ще обсъждаме стажове, търсенето на работа, писане на документи и други полезни неща. Всеки е свободен да се включи. Ще се събираме онлайн веднъж в месеца или при желание за дискусия.

За хората, които не се вписват в нито една категория, но харесват нашата инициятива, следете страниците ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, и се включете в групата за задаване на неудобни въпроси.

Групите ще се събират в алтернативни дни, така, че всеки е свободен да се включи, където му харесва.

Групата се модерира от учени и всяка информация която се споделя ще бъде проверена. Няма да се толерират подигравки и обиди.